Peter Carlssons planer för en storskalig batterifabrik i Sverige befinner sig än så länge på ett tidigt stadium. En förstudie har tagits fram med stöd av Vinnova och Energimyndigheten. – Vi tycker att det finns förutsättningar för en fabrik i Sverige och vill driva det vidare. Men det är många bitar som måste falla på plats, säger han. Tanken är att fabriken skulle bli lika stor som Teslas Gigafactory, och producera batterier med en sammanlagd kapacitet på 35 GWh varje år. Batterierna skulle gå till både elbilar och till energilager i nätet. Var fabriken skulle kunna byggas är inte klart. Sverige har unika förutsättningar för att bygga en Gigafabrik, enligt Peter Carlsson, bland annat på grund av tillgången till el. Batteritillverkning är både energi- och effektkrävande och en Gigafabrik om 35 GWh beräknas behöva en uppkoppling på 300 MW.

Stor batterifabrik byggs i Tyskland

En batterifabrik som kan mäta sig med Teslas Gigafactory ska byggas i Tyskland. Anläggningen, med en produktionskapacitet på 34 gigawattimmar per år (jämfört med Teslas 35), finansieras av ett konsortium bestående av 17 företag och vetenskapliga institutioner.

Med dagens mått mätt är både den amerikanska fabriken och den som ska byggas i Tyskland stora – världens sammanlagda årsproduktion är i dag omkring 100 GWh.

– Bygget påbörjas under fjärde kvartalet 2018 och fabriken når full kapacitet 2028, säger Terra E Holdings vd Holger Gritzka till Bloomberg.

I stället för att konkurerra på elbilsmarknaden siktar man in sig på marknaden för stationära och mobila energilagringsenheter, säger han också till nyhetsbyrån.

Härom dagen kom ännu en nyhet som rör batteritillverkning. Den kineslisk-tyska industrirobottillverkaren Kuka har säkrat ett kontrakt värt någonstans i närheten av 50 miljoner euro. Robotarna ska under 2019 börja levereras till ett icke namngivet företag i personbilssektorn.

VW-chef: Det krävs 40 gigafactory 2025

Skellefteå och Västerås aktuella för batterifabrik

 

Skrivet den