New Volvo XC40 - exterior

Volvo XC40 kommer som elbil

Volvos kompaktsuv kommer att lanseras i såväl laddhybridsutförande och som en ren elbil.

Detta framgår av ett ett pressmedelande där företaget berättar att man för första gången kommer att montera en trecylindrig motor i modellen. Större delen av presmeddelandet upptas av trist information om denna och annat onödigt, som växellådor. För oss andra är informationen mycket knapphändig.

“Ett hybridiserat och ett renodlat elektriskt drivlinealternativ för XC40 kommer att läggas till längre fram”, är det enda intressanta. Ord som “räckvidd”, “ultrasnabb laddning” och “planerad lansering” lyser med sin frånvaro.

— Motorns kompakta design ger den flexibilitet som vi behöver när vi introducerar fler drivlinealternativ för XC40-kunder, säger Alexander Petrofski , säger Alexander Petrofski, Senior Director Cluster 40 [ja, pressmeddelandet är på svenska – mejla gärna in förslag på översättning] på Volvo Cars.

— Nya XC40 är en ungdomlig bil som passar förare med en stark känsla av individualitet. Vi vill att kunderna ska kunna sätta sin personliga prägel på bilen — subtilt eller på annat sätt — och därför vill vi kunna erbjuda dem fler valmöjligheter både när det gäller prestanda och styling.

Om företaget skyndar sig blir i alla fall kanske interiören densamma i elbilen som i den trecylindriga modellen. Men då är det bråttom – dekorlisterna kan till exempel fås i modefärgen “drivved”, en kulör som snart förmodligen kommer att ses som mossig.

Nya Volvo V40 kommer som batteribil

Volvo sätter elmotor i alla bilar

 

 

 

Vet du mer?

Patrick Ekstrand

patrick@elbilen.org