Vågar man ladda när det åskar? Här är expertens råd

Sensommaren är åskvädrens tid. Men hur riskfyllt är det att ladda bilen när åskan mullrar? Svaret är att det beror på var du laddar och vilka skydd som finns i eller vid laddplatsen.

Vill du vara helt säker på att inte bilen tar skada gäller enligt Elsäkerhetsverket bara en sak: Dra ur kontakten.

– Det är det generella rådet för elektronisk utrustning vid åskväder säger Rolf Källqvist, inspektör på Elsäkerhetsverket.

– Det finns överspänningsskydd som fungerar bra, men hundra procent säker kan man inte vara.

Risken för att blixten ska slå ner direkt i ditt hus eller i din laddplats finns också, men det är inte särskilt vanligt, om du inte bor på ett extra utsatt ställe. Vad som däremot är vanligare är att blixten slår ner på annan plats, och att det uppstår en överspänning i ledningarna som kan skada bilen och andra anslutna apparater. För att skydda bilen kan man installera ett överspänninsskydd. Men risken för överspänning varierar mellan olika platser.

– I en stad eller tättbebyggt område är sannolikheten lägre, både för direktträffar och överspänningar. Bor du på landsbygden och har långa luftburna ledningar omkring dig och långt till andra hus är sannolikheten för överspänning större, och därmed behovet av överspänningsskydd, säger Rolf Källkvist.

Husets läge i förhållande till bergstoppar eller höga träd påverkar också sannolikheten för blixtnedslag. Om huset är högsta punkten på ett stort öppet fält ökar sannolikheten för en direktträff, säger Rolf Källkvist.

– Hör gärna med andra i området m du är nyinflyttad, om de fått problem med elektroniska prylar efter åskväder.

Den som är osäker bör ta kontakt med ett elinstallationsföretag och fråga om de kan göra en riskbedömning, och vid behov installera ett överspänningsskydd. Det finns en standard som reglerar hur installationen ska gå till.

För att skydda sig mot direkta nedslag i huset behövs även annan utrustning, som exempelvis uppfångare, nedledare och jordelektrod. Den behöver till skillnad från överspänningsskyddet inte monteras av ett registrerat elinstallationsföretag.

En del laddboxar har inbyggt överspänningsskydd (det kan variera mellan olika boxar), men det kan vara en god idé att installera ettför hela byggnaden, eftersom man då även skyddar hemmets övriga elprylar.

Det finns också vissa laddkablar som har inbyggt överspänningsskydd. På Teslas laddsladd finns det till exempel inbyggt i ”laddklumpen”, och kunder som har frågat Tesla har fått som svar att den kommer skydda bilen, skriver Tesla Club Sweden .

För att ta reda på viket skydd som finns i din bil eller medföljande utrustning – kontakta billeverantören.

Vad gäller då vid snabbladdning? Den norska elbilstidningen Elbil24 har frågat flera snabbladdningsoperatörer, men fått olika svar.

Ionity menar att det är helt tryggt att snabbladda, även under åskväder.

– Våra laddare har flera säkerhetssystem och överspänningsskydd som ska slå in om man får en topp i spänningen, det ska vara helt tryggt att ladda hos oss, säger Jan Haugen Ihle, regiondirektör for Ionity i Nord-Europa, till tidningen.

Circle K som också erbjuder snabbladdning på sina stationer, är mer försiktiga.

– Som utgångspunkt ska det vara tryggt att ladda på våra laddare, för de är utrustade med överspänningsskydd och en rad andra säkerhetssystem som ska skydda både bil och laddare vid nedslag, säger Lars Bjørnå, teknisk chef for lading på Circle K i Norge.

Men trots att han inte hört talas om några händelser där bilar fått skador till följd av laddning i samband med åska, avråder han ändå från att ladda under kraftiga blixt och åskväder.

– Blixten är oförutsägbar och kan i teorin hitta vägar som inte täcks av dessa säkerhetssystem. Därför tycker jag man kan låta bli att ladda när det bullrar som mest, säger han till Elbil24.

Vet du mer?

Lotta Hedin

lotta@elbilen.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function setPostViews() in /customers/9/4/b/elbilen.org/httpd.www/wp-content/themes/elbilen/single-artiklar.php:54 Stack trace: #0 /customers/9/4/b/elbilen.org/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(77): include() #1 /customers/9/4/b/elbilen.org/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/9/4/...') #2 /customers/9/4/b/elbilen.org/httpd.www/index.php(17): require('/customers/9/4/...') #3 {main} thrown in /customers/9/4/b/elbilen.org/httpd.www/wp-content/themes/elbilen/single-artiklar.php on line 54