Audi Q4 Sportback– ett sportigt tillägg till kollektionen

Audi släpper första bilderna på den uppkommande systermodellen till Audi Q4 e-tron– Audi Q4 Sportback. Bilen ska vara i produktion redan 2021. Enligt ett pressmeddelande från Audi är modellerna ur ett teknologiskt perspektiv tvillingar, men från utsidan två olika bilar med två olika karaktärer.

Sportback kommer med ett 82 kWh batteri som uppges ha en räckvidd på 450 km i fyrhjulsdrift eller upp till 500 km i bakhjulsdrift enbart. Laddningen sker med maximal effekt på 125 kW och ger 80 procents kapacitet på 30 minuter. De två elmotorerna placerade på vardera axel meddelas ha en effekt på 225 kW och en acceleration från 0-100 på 6.3 sekunder. Måtten på de två systermodellerna är näst intill identiska med undantaget att Sportback kommer va 1 cm längre och lägre.

Den stora skillnaden mellan de två modellerna sägs ligga i den exteriöra designen. Audi Q4 Sportback får en sluttande silhuett ner mot bakre änden som ger ett sportigt intryck enligt Audi.

Vidare skriver Audi i ett pressmeddelande att de siktar mot 20 helt eldrivna modeller till 2025. Med ett modellomfång som sträcker sig från kompaktklassen ända upp till lyxklassen. 

Vet du mer?

Sigvard Dackevall

sigge@elbilen.org