JB Straubel och Redwood Materials

JB Straubel, Teslas före detta CTO och medgrundare, lämnade förra året sin position på Tesla för att fortsätta arbeta med sitt egna företag– Redwood Materials. Nu kliver Straubel fram och berättar om Redwood Materials mål, rapporterar electrek.

Redwood Materials ide är att bygga omvända gigafactories. Där de berg av använda elbilsbatterier kan komma in och de dyra och otillgängliga materialen komma ut. Straubel menar på att de inom en snar framtid ska skapa en stängd loop för de dyra materialen inuti batterier och på så vis skära ned den totala kostnaderna för elfordon markant.

För tillfället utgör batterier en signifikant del av totalkostnaden för elbilar och enligt Straubel utgör råvarumaterialen hela 50 – 75 % av den totala batterikostnaden. Det vill säga, skär man ned kostnaden för batterierna sjunker kostnaderna för elbilarna. Straubel ser batteriåtervinning som den sista pusselbiten för att göra elbilar mer allmänt tillgängliga. Därtill menar Straubel på att Redwoods återvinning kommer göra råvarumaterialen så pass billiga att hela elbilsekevationen vrids upp och ned. Han förutspår att kostnaden för återvunnet material kommer att sjunka till hälften av kostnaden för nytt material på tio år.

Dessutom gick Straubel ut med att de inlett ett samarbete med Panasonic för att hantera Panasonics restprodukter från Gigafactory Nevada. Däremot på grund av brist på använda elbilsbatterier är det fortfarande ett par år kvar tills Redwood Materials fulla potential av storskalig batteriåtervinning kan uppnås.

Redwood Materials är emellertid inte ensamma återvinning av batterier. I USA finner man KORE Power tillsammans med Renewance som inlett ett samarbete för att återvinna elbilsbatterier och i Sverige arbetar Northvolt med målsättningen att till 2030 använda minst 50 % återvunnet material i sina battericeller.

Vet du mer?

Sigvard Dackevall

sigge@elbilen.org