Lucid Air får 832 km räckvidd – lanseras i Sverige nästa år

I natt, svensk tid var det då dags att dra av täckelsen och visa upp Lucid Motors bil Lucid Air, som har utvecklats i snart tio års tid.

Uppstickaren Lucid Motors drivs av Peter Rawlinson, som är både vd och chefsingenjör. Han arbetade tidigare på Tesla, mellan åren 2010 och 2013, och var med att utveckla Model S. Lucid Motors backas bland annat av oljefonder i Saudi Arabien och huserar i Kalifornien.

Lucid har tagit tid på sig med första modellen, Air. Men resultatet är nära nog chockerande. Framför allt när det kommer till räckvidden. Hela 832 km, enligt den rätt rimliga amerikanska körcykeln. Batteriet är 113 kWh stort i de högre utrustningsnivåerna. Men för att nå den smått fantastiska räckvidden krävs mer än ett stort batteri. Lucid Motors har jobbat hårt för att göra en energisnål bil, rent ut sagt den mest effektiva bilen på marknaden, hävdar företaget. Det har man lyckats med bland annat tack vare ett Cd-värde på 0,21. Ett lågt luftmotstånd alltså. Men här finns avancerade och moderna material som kiseslkarbid för att få ner energiförlusterna i elektroniken. Det är också därför som Lucid har valt att ha ett system på 900 volt, högre spänning minskar värmeförlusterna. Det är 100 volt högre än Porsche Taycan.

Motorn på över 600 hästkrafter ryms i en kabinväska och är den mest energieffektiva motorn på marknaden, enligt företaget.

Prestandan är det inget fel på heller, i högsta utrustningsnivån får den 1080 hästkrafter. I fyrhjulsdriven konfiguration med två motorer.

Det är en stor bil. Måtten lyder:

Längd: 4975,3 mm
Bredd: 1937,2 mm
Höjd: 1410 mm

Den inledande versionen har ingen dragkrok, men Lucid utforskar ett antal alternativ för att möta kunders behov kring detta.

På frågan om bilen får takräcke svarar svenska pr-chefen:

– Med världens största bagageutrymme under fram framhuven kan det hända att ett takstativ inte ens behövs, men bilen kommer kunna stödja ett tackräcke.

De fyra olika modellerna blir:

Air, Air Touring, Air Grand Touring och Air Dream Edition. Den billigaste Air kommer att kosta under 80 0000 dollar. Mycket är fortfarande okänt om denna, som räckvidd och prestanda, den kommer också först 2022.

Nästa steg, ligger på strax under 100 000 dollar. Då är räckvidden 653 km, och borde alltså ha ett mindre batteripack. Bakhjulsdriven med 620 hästkrafter, 0–100 på 3,2 sekuder.

Nästa steg blir den Air Grand Touring, som går loss på 139 000 dollar. Den kommer med 832 km räckvidd, 800 hästkrafter och en toppfart på 270 km/h.

Sedan laseras också Air Dream Edition, som går loss på 169 000 dollar. 1080 hästkrafter, 0–60 miles/h på 2,5 sekudner. Cirka 80 mils räckvidd beroende på vilka däck som väljs till.

Alla bilarna får 300 kW-laddning, vilket är snabbast på marknaden. Bilen går att ladda 480 km på 20 minuter hävdar Lucid.

Bilen börjar produceras i USA efter årsskiftet och kommer ut på amerikanska marknaden andra kvartalet. Till Europa kan den dyka upp redan i början av nästa år. Den finns att förbeställa redan nu.

I nästa nummer av Elbilen läser du mer om Lucid där vi bland annat intervjuar teknikchefen Erich Bach.


Vet du mer?

Fredrik Sandberg

fredrik@elbilen.org