Ny forskning från ledande batteriutvecklare på nästa generationens litium jon batterier

Inom elbilsindustrin är den generella uppfattningen att nästa generations batterier kommer att utgöras av solid state. Däremot visar nu Jeff Dahn och hans team i Kanada, i ny forskning, på en ännu mer energität version av den nuvarande litium jon blandningen. Vilket i sin tur kan leda till att fokuset kan riktas tillbaka till litium jon blandningen igen, skriver Electrek.

Jeff Dahn och hans team i Kanada har länge varit en av de mest prominenta batteriutvecklarna i världen. De anses av många vara pionjärer för litium jon batterierna och deras forskning krediteras för att ha förlängt livslängden för batterierna, vilket lett till kommersiellt bruk av litium jon batterierna.

Den nya forskningen presenterad av Dahn och hans team använder sig av en anod fri litium-metall cell med flytande elektrolyt blandning av dubbelsalt LiDFOB/LiBF4. Dahn och hans team presenterade lösningen för första gången 2019, men då var batteriernas livslängd begränsad till 90 cykler. Vilket inte är i närheten nog för kommersiellt bruk. I den nya studien har Dahn och hans team visat på att de har lyckats spåra degraderingen i cellen och på så vis lyckats förlänga livslängden till 200 cykler. Forskningen pekar även på en signifikant ökning av energidensitet.

Electrek menar på att denna teknologi, om livslängden kan fortsätta förbättras, har potential att leda till såväl elflygplan i kommersiell skala, som billigare och längre räckvidd för elbilar.

Vet du mer?

Sigvard Dackevall

sigge@elbilen.org