Premiär för VW ID.3 – ska kosta från 350 000 kronor

Volkswagens “folkelbil” ID.3 premiärvisas nu på bilsalongen i Frankfurt – alltså utan skyddskamouflage, som den kommer se ut när den rullar ut fabriken och vidare till kunderna nästa år .

ID.3 är den första modellen som baseras på Volkswagens nya MEB-plattform för elbilar.

Bilen ska komma med tre olika stora batteripack – 45, 58 eller 77 kWh.

I Sverige ska priset för grundversionen av ID.3 starta under 350 000 kronor, före klimatbonus.

”Den jämförelsevis låga prissättningen hade inte varit möjligt utan Volkswagens konsekventa strategiska inriktning mot eldrivna bilar och de stordriftsfördelar som är kopplade till detta”, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

ID.3 marknadslanseras under sommaren 2020, och den första modellen som levereras är en specialversion, ID.3 1st. Den är utrustad med det mellanstora batteriet på 58 kWh, och har en räckvidd på upp till 420 km (WLTP) och finns från början i tre utrustningsversioner.

Laddkapaciteten varierar beroende på vilken batteristorlek och vilken utrustningsnivå man väljer. 45 kWH batteriet kan laddas med en maximal laddningseffekt på 7,2 kW (växelström) eller 50 kW (likström).

Det största batteriet kan laddas från en växelströmskälla med en maximal laddningseffekt på 11 kW och med upp till 125 kW från en likströmskälla.

Bilens yttermått är jämförbara med de för Golf, men ID.3 uppges ha en interiör som är större än någon annan bil i sitt segment, tack vare att man tagit tillvara på fördelar som eldriften innebär för att optimera utrymmet ombord.

Enligt Volkswagen blir ID.3 den första bilen från företaget som tillverkas koldioxidneutralt genom hela leverantörskedjan. Genom hela tillverkningsprocessen ska endast förnyelsebar el användas – från tillverkning av battericeller till komponenttillverkningen, lackeringsverkstäderna och monteringsbanden vid ID.3-fabriken i Zwickau.

Trean i ID.3 ska indikera att bilen tillhör kompaktklassen, men också att ID.3 blir det tredje stora kapitlet i Volkswagens historia − efter Beetle och Golf.

− Med ID.3 börjar vi i mitten, märket Volkswagens kärna, där majoriteten av modellerna och försäljningsvolymen finns. Numret 3 signalerar också att vi kan expandera i segmenten ovanför och under den, säger Jürgen Stackmann som är styrelseledamot för Volkswagen med ansvar för försäljning och marknadsföring.

Fakta:
Pris: Från cirka 350 000 kronor
Batteristorlek: 45, 58 eller 77 kWh
Räckvidd: 330, 420 eller 550 km.
Mått/vikt: 4 261 mm lång, 1 809 mm bred och 1 552 mm hög. Hjulbas 2 765 mm. Minsta tjänstevikt 1 719 kg. Maximala lastkapaciteten mellan 461-541 kg beroende på utrustning.
Motor: synkron permanentmagnetmotor, 204 hästkrafter, vridmomentet 310 Nm.
Batterigaranti: 8 år eller 160 000 km
Drivning: Bakhjulsdrift

Vet du mer?

Lotta Hedin

lotta@elbilen.org