Tesla planerar för att börja exportera kinesiskt byggda bilar till europeiska marknaden

Som ett resultat av den rådande pandemin så har Telsa beslutat att börja exportera kinesiskt byggda bilar, Model 3 för att vara exakt, till den europeiska marknaden. Detta trots att Elon Musk tidigare påstått att gigafabriken i China endast skulle vara till för att bygga billigare fordon för den Kinesiska marknaden.

Som du kan läsa från Tweeten så påstod till och med Elon att det dyrare modellerna i den kinesiska marknaden skulle produceras från USA – Men i dag verkar fallet vara helt tvärtom.

Skälet till att Tesla har förflyttat sin produktion kan kopplas till pandemin. För ett par månader sedan, när coronaviruset var relativt nytt så hamnade Elon i ett bråk med regeringen i Californien. Grunden för twisten var att Tesla inte gillade restriktionslagarna som hindrade deras fabrik från att vara i bruk. Elon hade det här att säga om saken.

Idag är fabriken öppnad igen, men kanske är detta ett omen för hur Teslas framtida bilproduktion kommer se ut. Det är trots allt inte ovanligt för stora företag att förflytta kostanderna till östasien.

Vet du mer?

Jonathan Möller

jonathan.james@elbilen.org